Enlloc com a casa

Imagini l’escena. Seu al sofà de casa, mitjons de llana als peus, manta de mohair sobre la falda. A la tauleta, un llibre i una tassa de te que encara fumeja, mentre per la finestra veu caure les primeres volves de neu.

S’hi veu? Ara posi-li alguns detalls més. El luxe són els detalls, ja se sap.

El sofà és de pell girada grisa, i la manta és càlida i lleugera. Encara recorda quan la va comprar en un mercat danès, ara fa un parell d’anys, en aquell viatge en què varen passar tant de fred i varen riure tant. Hi hauríem de tornar a Dinamarca- pensa-.

Canvii els detalls per fer-los encara més al seu gust. No hi ha llibre, sinó una música suau que li acompanya els pensaments mentre ensuma la canyella suau, que es desprèn de la xocolata desfeta que li escalfa les mans.

O encara millor, al sofà hi són dos i acaben d’obrir una ampolla de vi – d’una bona anyada- mentre la llar de foc dibuixa llengües de foc sobre el foscant de la nit.

Casamanya HivernDinamarca és la clau de tota aquesta història. Perquè aquesta imatge idílica, que traspua felicitat i confort es condensa molt sovint en una paraula danesa: Hygge. Una de les darreres tendències en el món del luxe i el saber viure: la comoditat, l’encant de les petites coses i el caliu de la llar.

Ingredients bàsics per la felicitat escandinava, que es poden importar també a Andorra, on tenim a la seva disposició els espais ideals per fer d’una casa de luxe, una autèntica llar majestuosa en un estil de vida extraordinari, o un refugi des d’on imaginar un món ideal.

La clau del Hygge consisteix en saber construir espais acollidors, i saber-los compartir.

És clar que aquest és un concepte que canvia segons qui ens escolti. De la mateixa manera que podem triar entre llibres i te, xocolata i música, o copa de vi al caliu de la llar de foc, per d’altres persones, aquesta idea senzilla de la felicitat es pot traduir en un passeig en bicicleta, sentir la remor de la pluja i l’aroma de la terra humida o un tall de síndria a l’estiu.

A finals de l’any 2016, el Hygge va entrar a formar part del Danmarkskanon, el cànon de valors amb els que Dinamarca defineix el seu ADN cultural. Un ADN que podem compartir també envoltats de muntanyes i que convida especialment a fer niu dins de casa els dies d’hivern.

Fet i fet, per aprendre a ser feliç no cal anar tant lluny. Tan sols saber escollir l’indret, i en això, nosaltres el podem ajudar. A Andorra Sotheby’s Internacional Realty en som experts!

Triar els mitjons, ja serà cosa seva.