Publicat el

Laboratori per a emprenedors

Des del passat any 2020, el Govern d’Andorra i el comú de la capital permeten oferir un servei de domiciliació d’empreses per operar al Principat als espais coworking que compleixin una sèrie de requisits. El principal objectiu és atraure talent per a què segueixi creixent el sector emprenedor, augmentant així les sinergies i la comunitat.

Si ben és cert que el motiu que empeny a residir a Andorra és que el Principat té un dels marcs fiscals més atractius de tota Europa, no és la principal raó per la qual els emprenedors decideixen quedar-se aquí.

Què ofereix el Principat als emprenedors?

  1. Capacitat de creixement de població limitada
  2. Ambient modern equipat amb tots els serveis necessaris i en procés de millora constant, ideal davant la desaparició de l’oficina com a espai físic permanent de treball
  3. Entorn natural a pocs minuts de el centre, fantàstic per desconnectar i practicar esport
  4. Seguretat ciutadana i qualitat de vida
  5. Ubicació estratègica a menys de 3 hores de l’aeroport de Barcelona i el de Tolosa

Què necessita un emprenedor per a la domiciliació de la seva empresa?

La residència fiscal de les persones físiques implica residir a l’almenys 183 dies a l’any a Andorra, a més de radicar el nucli principal d’activitats econòmiques, així com el centre d’interessos vitals, també al país. En el cas de les empreses, és essencial l’establiment de la “direcció efectiva” de la mateixa per a la correcta fixació de la residència fiscal a Andorra.

Paradís fiscal?

Tant la Unió Europea (UE) com l’OCDE han deixat de considerar al Principat d’Andorra com un paradís fiscal. En els últims anys el Principat ha viscut un intens procés d’obertura econòmica a nivell internacional, la qual cosa s’ha traduït en adaptar el marc jurídic i fiscal a l’entorn europeu i de l’OCDE. Això ha implicat una gran transformació econòmica-social, situant a Andorra com un nucli de prestació de serveis internacional totalment proveït dels mitjans jurídics i fiscals necessaris per competir lleialment a escala global.

Font: https://www.merca2.es/andorra-coworking-domicilio-fiscal/