Publicat el

Per tercer any, Andorra està present en La Biennal de Venècia 2015 | 56a. Exposició Internacional d’Art

Exposición Internacional de Arte 2015 - All the World’s Futures - La Bienal de Venezia

Un any més, Venècia es vesteix de gala per ser l’escenari de la 56th. International Art Exhibition, titulada “All The World ‘s Futures” i que té com a curador de l’Exposició International central al nigerià Okwui Enwezor, conservador, comissari artístic, crític d’art, poeta i escriptor especialitzat en història de l’art.

L’escultor Agustí Roqué i el pintor Joan Xandri són la dupla brillant que representa el món de l’art del país dels Pirineus

Des del 9 de maig i fins al 22 de novembre, tots els entusiastes de l’art podran visitar les instal·lacions de l’Exposició International Central a l’Arsenale i els Giardini, i, gaudir entre altres obres, de les escultures de Roqué i la instal·lació de Xandri.

Agustí Roqué i l’escultura moderna

Agustí Roqué | 56a Bienal de Venezia 2015.
Agustí Roqué | 56a. Bienal de Venezia 2015 | F. Andorra Biennal ©

Roqué, definit pel Dr. Henry Périer com “un escultor del postmodernimo” arriba amb peu ferm a la Biennal amb Inside, Between i Be careful, tres escultures amb gran poder d’expressió exclusivament elaborades per al lloc que La Biennal li ha reservat a les seves instal·lacions i que, les tres en conjunt, prenen el nom de Inside Inside.

Joan Xandri en aparent desordre

Joan Xandri | 56a Bienal de Venezia 2015.
Joan Xandri | 56a. Bienal de Venezia 2015 | F. Andorra Biennal ©

Xandri per la seva banda, proposa una instal·lació titulada Ànima compartida, on presenta quaranta de les seves pintures, suggestivament recolzades a terra, en alguns casos a l’inrevés, o posades a sobre una de les altres i, aparentment al lliure albir, però que confronten els cànons tradicionals de la pintura i obliguen a l’exportador a moure físicament o, senzillament, posar en funcionament tota la seva imaginació.

Andorra i les seves tres participacions a La Biennal d’ Art

Andorra és un dels països amb una estrena en La Biennal de Venècia més recent, però així i tot, ha estat prolífic.

Un total de set artistes repartits en tres edicions han representat al Principat, promocionat no només al país, sinó que fonamentalment les seves obres i personalitats artístiques.

Els artistes Javier Balmaseda, Fiona Morrison, Samantha Bosque, entre altres, han recorregut el llarg i dur camí que suposa, des d’Andorra, la creació artística.

Els que desitgen visitar La Biennal de Venècia, en particular l’exposició que té com a protagonistes a Agustín Roqué i Joan Xandri, la informació és la següent:

Direcció: Andorra Inner Landscapes està ubicat en Spiazzi Castello 3865, 3012, Venezia.

Si desitja informació sobre la prestigiosa casa de subhastes Sotheby’s i la seva secció d’obres d’art, no dubti en contactar amb Andorra Sotheby’ s International Realty.