Publicat el

3ª Biennal Internacional Andorra LANDART 14/06 – 14/09/2019

Divendres passat es va inaugurar la biennal Andorra Landart, amb la presència de les autoritats d’Escaldes-Engordany i el Sr. Xavier Espot, Cap de Govern d’Andorra. Les obres estaran instal·lades en l’entorn natural del llac d’Engolasters fins al 14 de setembre de 2019.

Organitzat per Reunió de Papaia, el Sr. Pere Moles, comissari de la biennal, ens explicava: «Andorra és un escenari immillorable per allotjar un esdeveniment d’aquestes característiques. Disposa de tots els ingredients indispensables per dur a terme aquesta modalitat artística: un paisatge natural de gran bellesa, fruit de la seva ubicació geogràfica al bell mig dels Pirineus, i un patrimoni artístic i arquitectònic d’un gran valor cultural.»

En aquesta 3ª Biennal, des d’Andorra Sotheby’s International Realty patrocinem les artistes Caro Pérez i Belén Sanz, amb la seva obra «ULL QUE VEU, COR QUE SENT». Les artistes expliquen el motiu de la seva instal·lació: «Shinrin-Yoku, la pràctica dels ‘banys de bosc’, ens han portat a la creació d’aquesta obra, que representa una síntesi del que ens passa quan estem en contacte amb la natura. Tot el que entra pels ulls és clau en el bosc, ens construeix, sana, enriqueix… Els sentits juguen paper clau, i amb aquesta obra hem volgut fer un homenatge a la vista. ‘Ull que veu, cor que sent’. Som el que veiem, sentim el que veiem, recordem el que veiem, aprenem el que veiem… i fins i tot més enllà, plorem quan veiem, ens emocionem i sentim. Els ulls ens permeten meravellar-nos davant de la natura. Per aquest motiu, l’obra representa un gran ull, creat amb elements de la natura, immers en un bosc, en moviment. L’estructura mòbil ens permet d’emfatitzar el concepte del Wabi-Sabi: La bellesa de l’imperfecte, incomplet, viu, que evoluciona.»

Us convidem doncs a gaudir de la Biennal i a visitar el conjunt de les obres exposades. Així com a animar-vos a explorar la natura del país, visitant tots els racons que fan d’aquest territori una experiència única per a tots els sentits.